Maria

10753_4530772955190_100225201_n

”Sopraano Maria Turunen osoittautui ääni-ihmeeksi” (Wagneriaani/Paula Nurmentaus, 2019)

Maria Turunen on joensuulaislähtöinen nuori dramaattinen sopraano. Turunen on saavuttanut finaalipaikat kansainvälisessä Nuovo Canto -oopperalaulukilpailussa Milanossa syksyllä 2018 sekä Kangasniemen laulukilpailussa kesällä 2017. Maria on myös Suomen Wagner-seuran vuoden 2019 Bayreuth-stipendiaatti.

Keväällä 2020 Maria oli Donna Elviran coverlaulaja Mozartin oopperassa ”Don Giovanni” Suomen kansallisoopperassa. Kaudella 2020/21 hän debytoi siellä Waltrautena Richard Wagnerin oopperassa ”Die Walküre”. Kesällä 2018 Mariaa pyydettiin paikkaamaan sairastunutta sopraanosolistia, kun saman oopperan ensimmäisen näytöksen konserttiversiota esitettiin Rantasalmella. Hän opiskeli Sieglinden roolin kahdeksassa tunnissa ja esitti sen menestyksekkäästi. Hän on myös esiintynyt lukuisissa konserteissa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa pianistinsa Armaan Madarin kanssa.

Maria aloitti musiikkiopintonsa 4-vuotiaana pianonsoitolla. Hänen tiensä laulamiseen avautui verrattain myöhään, 24-vuotiaana, kun hän haki Sibelius-Akatemiaan laulun pedagogiikkaoppilaaksi ja sai opettajakseen Olga Heikkilän. Tämän jälkeen hän siirtyi Ritva Laamasen ja Hanna-Leena Haapamäen oppiin Helsingin Konservatorioon. Syksyllä 2019 Maria aloitti maisteriopintonsa sekä Tukholman oopperakorkeakoulussa Robert Hymanin johdolla, että Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa valmistuttuaan ensin musiikin kandidaatiksi kirkkomusiikin aineryhmästä. Hän opiskelee myös laulupedagogiikkaa Metropolia ammattikorkeakoulussa. Hänen laulunopettajansa Helsingissä vuodesta 2015 lähtien on ollut Sirkku Wahlroos-Kaitila.

Marian opintoja ja hänen musiikillista toimintaansa on tuettu mm. Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian G A Johanssonin ja Linden Buchmanin rahaston stipendillä, Suomen kulttuurirahaston apurahalla, Sibelius-Akatemian tukisäätiön apurahalla, Selim Eskelinin säätiön apurahalla, sekä Aune ja Kaarlo Forsmanin rahaston stipendillä. Laulamisen lisäksi Maria on opiskellut Helsingin yliopistossa ja valmistunut valtiotieteiden maisteriksi kesällä 2013. Hän on suorittanut opintoja Helsingin yliopistossa myös musiikkitieteen oppiaineessa. Lisäksi Maria pitää leipomisesta, luonnosta ja kaikenkarvaisista eläimistä, erityisesti kissoista.

”Itseeni suurimman vaikutuksen teki kuitenkin Maria Turusen dramaattinen ääni ja kypsänpuoleinen tulkinta Ariadnen aariasta. Hänestä voidaan odottaa kykyä vaikkapa moniin Wagner-rooleihin!” (oopperaa.blogspot.com, 2019)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s