Armaan

Armaan-4.jpg

© Miika Koskela

”Armaan Madar osoitti olevansa suvereeni liedpianisti ja tasaveroinen taiteilija partnerinsa rinnalla, herkkä ja syvästi tunteva tulkitsija.” (Koti-Karjala/Hannu-Heikki Hakulinen, 7/2022)

Armaan Madar on intialais-suomalainen pianisti, joka on saanut kiitosta mm. ”herkkävireisestä ja soinnillisesti rikkaasta soitostaan” (Rondo Classic/Harri Kuusisaari). Hän on keskittynyt erityisesti yhteistyöhön laulajien kanssa. Armaan toimii muutenkin aktiivisesti laulumusiikin kentällä mm. suomalaisesta liedmusiikista koostuvan Arabia kaikuu -festivaalin taiteellisena johtajana ja Suomen Lied-akatemian hallituksessa.

Kymmenvuotinen yhteistyö sopraano Maria Turusen kanssa huipentui Helsinki Lied -kilpailun voittoon lokakuussa 2021. He ovat esiintyneet yhdessä Ruotsissa ja Virossa sekä runsaasti eri puolilla Suomea. Parhaillaan he työskentelevät suomalaisesta modernista liedmusiikista koostuvan debyyttialbumin parissa. Maisterityönsä Armaan teki Kaija Saariahon laulumusiikista tutkien ja työstäen ”Quatre Instants” -laulusarjaa Saariahon opastuksella. Armaan on myös kantaesittänyt Joel Järventaustan, Kari Tikan, Arne Björkin ja Daniel M Karlssonin musiikkia.

Armaan suoritti siviilipalveluksensa Metropolia Ammattikorkeakoulussa lukuvuonna 2021-2022. Siellä hän toimi mm. korrepetiittorina kapellimestari Mikko Franckin johdolla Einojuhani Rautavaaran Auringon talo -oopperassa. Armaan on toiminut myös kurssipianistina mm. Matti Salmisen, Juha Uusitalon ja Sirkku Wahlroos-Kaitilan laulukursseilla.

Armaan on valmistunut muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Antti Hotin opista 2015 ja musiikin maisteriksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta Stefan Bojstenin opista 2020. Hän on myös opiskellut pianopedagogiikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa opettajanaan Joonas Pohjonen. Mestarikursseilla erityisen tärkeä opettaja on ollut Liisa Pohjola. Liediä Armaan on opiskellut Heikki Pellisen johdolla.

Vuonna 2019 Armaanille myönnettin Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian kansallinen stipendi. Hänen opintojaan ja musiikillista toimintaansa ovat tukeneet myös Tukholman kuninkaallinen musiikkikorkeakoulu, Jubelfonden, Svenska kulturfonden, Samuel Huberin Taidesäätiö sekä Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto.

Instagram

https://www.instagram.com/arabiakaikuu/

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s